Parking we Wrocławiu

Parking we Wrocławiu

Budowa realizowana w 2012 roku przez Pekabex w zakresie projektowania, produkcji, dostaw i montażu prefabrykatów na zlecenie firmy Mota-Engil Central Europe S.A. Bryła składa się z czterech kondygnacji wraz z wielopoziomowym parkingiem dla pracowników Politechniki Wrocławskiej, mieszczącym prawie 300 samochodów. Parking wykonany został z elementów prefabrykowanych tj. 67 sztuk słupów, 128 belek zbrojonych i sprężonych oraz 234 sztuk płyt kanałowych, które również montowane były na podjazdach pomiędzy kondygnacjami parkingu a także na dźwigarach sprężonych. W zakresie elementów prefabrykowanych były również belko-ściany obwodowe oraz ściany szybów windowych. Ze względu na lokalizację budowy – ścisłe centrum Wrocławia i bezpośrednie sąsiedztwo budynków Politechniki Wrocławskiej – dużym wyzwaniem był montaż. Prace prowadzone były przez dwie ekipy montażowe na trzech kondygnacjach parkingu jednocześnie, na działce o bardzo małej powierzchni.

800 600 Pekabex - budownictwo prefabrykowane

sekretariat

Dominika Chojnacka
+ 48 661 353 037
Emilia Dopieralska
+ 48 691 084 127
info.gw@pekabex.pl

sprzedaż

+48 695 200 470
info.gw@pekabex.pl

Główny Specjalista ds. BHP

Tomasz Kożuch
+48 695 951 429
tomasz.kozuch@pekabex.pl

Newsletter

Relacje inwestorskie


    * pola obowiązkowe

    Wyślij CV

      Wyślij CV

        Preferencje Prywatności

        Gdy odwiedzasz naszą stronę, może ona przechowywać przez Twoją przeglądarkę informacje z określonych usług, zazwyczaj w postaci plików cookies. Tutaj możesz zmienić swoje preferencje dotyczące prywatności. Warto zauważyć, że zablokowanie niektórych rodzajów plików cookie może wpłynąć na Twoje wrażenia na naszej stronie internetowej.

        Ta strona używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Więcej informacji TUTAJ